OTP Bank

Adam Szentpeteri

Adam Szentpeteri, shtetas hungarez, ka një diplomë master në Financë dhe Menaxhimin e Informacionit nga Universiteti i Shkencave Ekonomike Corvinus, doktoraturë për drejtësi nga Universiteti i Shkencave ELTE dhe një doktoraturë në ekonomi nga Universiteti i Evropës Qendrore (CEU).

Përpara se t’i bashkohej Grupit OTP në vitin 2005, Z. Szentpeteri ka ndjekur një karrierë akademike për dhjetë vjet duke dhënë mësim në Ekonometri, Kërkim Operacional, Drejtësi dhe Ekonomi dhe Drejtësi Biznesi, përkatësisht në universitetet e CEU, Corvinus dhe ELTE.

Z. Szentpeteri ka mbajtur pozicione të ndryshme në Grupin OTP, në Divizionin e Financave dhe Retail.

Ndërmjet viteve 2010 dhe 2015 ai ishte Drejtor i Departamentit të Kontrollit në Hungari, ndërsa nga viti 2015 deri në vitin 2022 ai ishte Drejtor i Departamentit të Strategjisë dhe Kërkimit të Grupit OTP.

Ai ka qenë anëtar i Bordit Mbikëqyrës të OTP Bank në Ukrainë midis vitit 2012 dhe 2018 dhe Anëtar i Bordit të Drejtorëve të OTP Bank në Rusi midis vitit 2018 dhe 2022.

Z. Szentpeteri iu bashkua Bankës OTP Albania si Drejtor i Divizionit të Financës dhe Anëtar i Bordit Drejtues në vitin 2022.

This site is registered on wpml.org as a development site.